Przepisy:

Domowy jaglany budyń czekoladowy

Czas przygotowania: 30 min

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka
  • pół tabliczki czekolady
  • 1 łyżka kakao 
  • 1 łyżka brązowego cukru lub miodu
  • ew. Prażone orzechy do posypania, wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

  • Kaszę jaglaną wypłucz pod zimną woda a następnie ugotuj w 2 szklankach mleka do miękkości – może się posklejać i nie musi być sypka. 
  • Pozostałe mleko zagotuj z kakao i cukrem oraz wanilią. Dodaj do niego kaszę jaglaną, a następnie całość zmiksuj przy pomocy blendera ręcznego na gładki krem. 
  • Budyń podawaj posypany czekoladą  i orzechami.