Podcasty

dobre nawyki w szkole
PODJADUSZKI – Godmother + Pan Belfer o roli szkoły i rodzica w budowaniu dobrych nawyków.
Szkoła to nie tylko nauka polskiego, matmy i grania w piłkę na WF-ie. Posłuchajcie podcastu, w którym Pan Belfer w rozmowie z Godmother opowiada o tym, jak szkoła, nauczyciele i rodzice mogą pomóc w budowaniu dobrych nawyków żywieniowych u dzieci.
jak zacząć przygodę z gotowaniem
PODJADUSZKI – Godmother i Sonia Rudolf (z mamą) o kulinarno-sportowych pasjach.
O tym, jak wielką miłość można czuć do gotowania i pod jakimi względami przypomina ono inne pasje, posłuchacie w podcaście, w którym Godmother rozmawia z Sonią Rudolf i jej mamą!
jak zmienić nawyki żywieniowe
PODJADUSZKI – Godmother i Łukasz Gluza o zmianie nawyków żywieniowych
Chyba wszyscy, którzy próbowali zacząć nową dietę, doskonale wiedzą, że nie jest to wcale takie proste, jak się wydaje. Chcecie dowiedzieć się jak to zrobić? Posłuchajcie podcastu, w którym Godmother rozmawia z Łukaszem Gluzą o zmianie nawyków żywieniowych!

Artykuły

co powinny jeść dzieci
Dieta przedszkolaków
Co powinni jeść najmłodsi i czemu to takie ważne?
czy 0 może być większe od 3
CZY 0 MOŻE BYĆ WIĘKSZE OD 3?
Większe? Niekoniecznie. Lepsze? Jak najbardziej! Na przykład kiedy mówimy o jajkach.
jadłodzielnia stargard
Kolejna jadłodzielnia od WINIARY już otwarta!
W ramach programu „Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu”, marka Winiary otworzyła nowy punkt sąsiedzkiego dzielenia się żywnością – w Stargardzie przy Rynku Staromiejskim.
Czy wiesz po co jesz
Czy wiesz, (po) co jesz?
Wartościowe produkty są dobre, bo są wartościowe i dobre. Brzmi jak banał, ale zdarza się, że wybór odpowiednich składników menu sprawia problem.
„Należy spożyć do...”, a „najlepiej spożyć przed...” – jaka jest różnica?
„Należy spożyć do...”, a „najlepiej spożyć przed...” – jaka jest różnica?
Sięgając po produkty spożywcze w sklepie, coraz więcej z nas zwraca uwagę na terminy przydatności podane na opakowaniach. I bardzo dobrze! Tylko czy potrafimy te daty właściwie odczytywać?
Światowy dzień żywności
Światowy dzień żywności
16 października obchodzimy Światowy Dzień Żywności. Jego celem jest uświadamianie opinii publicznej na temat globalnych problemów żywieniowych oraz walka z niedożywieniem i głodem.