Przepisy:

Kanapka z pastą jajeczną, szczypiorkiem i pomidorami

Czas przygotowania: 15 min

Ilość porcji: 1 lub 2

 

Składniki:

  • 3-4 kromki dobrej jakości pszennego pieczywa
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • pół łyżeczki musztardy
  • garść szczypiorku
  • 3 żółte pomidorki koktajlowe
  • 3 czerwone pomidorki koktajlowe
  • Sól i pieprz od smaki\Masło do smarowania pieczywa

 

Sposób przygotowania:

  • Jajka obierz, a następnie rozduś widelcem lub dokładnie posiekaj nożem.
  • Wrzuć do miseczki. Dodaj majonez, musztardę oraz posiekany szczypiorek. 
  • Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • Pomidorki pokrój na ćwiartki. Kromki chleba lub bułki posmaruj masłem, a następnie nałóż na nie pastę jajeczną. 
  • Kanapki posyp posiekanym szczypiorkiem oraz ułóż na nich pokrojone pomidorki koktajlowe. 
  • Kanapki posyp pieprzem i podawaj.