Przepisy:
Kanapka z pastą jajeczną, szczypiorkiem i pomidorami
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 1 lub 2
Składniki:
- 3-4 kromki dobrej jakości pszennego pieczywa
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 1 łyżka majonezu
- pół łyżeczki musztardy
- garść szczypiorku
- 3 żółte pomidorki koktajlowe
- 3 czerwone pomidorki koktajlowe
- Sól i pieprz od smaki\Masło do smarowania pieczywa
Sposób przygotowania:
- Jajka obierz, a następnie rozduś widelcem lub dokładnie posiekaj nożem.
- Wrzuć do miseczki. Dodaj majonez, musztardę oraz posiekany szczypiorek.
- Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
- Pomidorki pokrój na ćwiartki. Kromki chleba lub bułki posmaruj masłem, a następnie nałóż na nie pastę jajeczną.
- Kanapki posyp posiekanym szczypiorkiem oraz ułóż na nich pokrojone pomidorki koktajlowe.
- Kanapki posyp pieprzem i podawaj.