Przepisy:
Placuszki szpinakowo-bananowe z musem owocowym
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2
Składniki do placów:
- 2 bardzo dojrzałe banany
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
- 1 szklanka niesłodzonego mleka migdałowego
- 150 g świeżego szpinaku
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Winiary
- 1 łyżeczka cynamonu
- olej rzepakowy do smażenia
Dodatki do składników:
- mus owocowy
- niesłodzony dżem
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki oprócz mąki umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
- Do gotowej masy dodaj porcjami mąkę i wymieszaj tylko do połączenia składników.
- Na patelni rozgrzej olej i smaż jednakowej wielkości placki z obu stron, aż staną się rumiane.
- Placki podawaj z musem owocowym lub niesłodzonym dżemem.