Przepisy:

Placuszki szpinakowo-bananowe z musem owocowym

Czas przygotowania: 15 min

Ilość porcji: 2

 

Składniki do placów:

  • 2 bardzo dojrzałe banany
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 1 szklanka niesłodzonego mleka migdałowego
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Winiary
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • olej rzepakowy do smażenia

 

Dodatki do składników:

  • mus owocowy
  • niesłodzony dżem

 

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki oprócz mąki umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
  • Do gotowej masy dodaj porcjami mąkę i wymieszaj tylko do połączenia składników.
  • Na patelni rozgrzej olej i smaż jednakowej wielkości placki z obu stron, aż staną się rumiane.
  • Placki podawaj z musem owocowym lub niesłodzonym dżemem.