Przepisy:
Frittata z pomidorami i szczypiorkiem
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2 osoby
Składniki:
- 4 jajka
- ½ czerwonej papryki
- 150g pomidorków koktajlowych
- garść pokrojonego szczypiorku
- 100g szpinaku
- 50g wędzonego łososia
- do smaku sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
- Umyj i osusz dokładnie warzywa. Czerwoną paprykę pokrój w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
- W głębokim naczyniu rozbij jajka, dodaj szpinak, paprykę, pomidorki, szczypiorek oraz pokrojonego w kawałki wędzonego łososia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
- Masę przelej do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika na 30 minut.
- Gotową frittatę pokrój na kromkę chleba pełnoziarnistego.