Przepisy:

Frittata z pomidorami i szczypiorkiem

Czas przygotowania: 15 min

Ilość porcji: 2 osoby

 

Składniki:

  • 4    jajka
  • ½    czerwonej papryki
  • 150g    pomidorków koktajlowych
  • garść    pokrojonego szczypiorku
  • 100g    szpinaku
  • 50g    wędzonego łososia
  • do smaku    sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
  • Umyj i osusz dokładnie warzywa. Czerwoną paprykę pokrój w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
  • W głębokim naczyniu rozbij jajka, dodaj szpinak, paprykę, pomidorki, szczypiorek oraz pokrojonego w kawałki wędzonego łososia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
  • Masę przelej do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika na 30 minut.
  • Gotową frittatę pokrój na kromkę chleba pełnoziarnistego.