Przepisy:

Kasza jaglana na mleku z suszonymi owocami

Czas przygotowania: 15 min

Ilość porcji: 1 osoba

 

Składniki:

  • 50g    kaszy jaglanej
  • 150ml    mleka 2%
  • 1 łyżeczka    miodu
  • 25g    rodzynek
  • 3    suszone morele
  • 10    orzechów nerkowca
  • do ozdoby    starty suszony kokos lub wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

  • W garnku podgrzej mleko, dodaj miód. Poczekaj aż mleko zacznie wrzeć .
  • Suszone morele pokrój na mniejsze kawałki i posiekaj orzechy.
  • Kaszę jaglaną opłucz pod zimną wodą, a potem gorącą. Dodaj ją do gotującego mleka razem z morelami, rodzynkami i orzechami. Gotuj do momentu aż kasza wchłonie cały płyn.
  • Gotową kaszę przełóż do miseczki i posyp startym, suszonym kokosem.