Przepisy:
Kasza jaglana na mleku z suszonymi owocami
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 1 osoba
Składniki:
- 50g kaszy jaglanej
- 150ml mleka 2%
- 1 łyżeczka miodu
- 25g rodzynek
- 3 suszone morele
- 10 orzechów nerkowca
- do ozdoby starty suszony kokos lub wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:
- W garnku podgrzej mleko, dodaj miód. Poczekaj aż mleko zacznie wrzeć .
- Suszone morele pokrój na mniejsze kawałki i posiekaj orzechy.
- Kaszę jaglaną opłucz pod zimną wodą, a potem gorącą. Dodaj ją do gotującego mleka razem z morelami, rodzynkami i orzechami. Gotuj do momentu aż kasza wchłonie cały płyn.
- Gotową kaszę przełóż do miseczki i posyp startym, suszonym kokosem.