Przepisy:
Pieczona owsianka z owocami i orzechami
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2 osoby
Składniki:
- 120g płatków owsianych
- 1 jabłko
- 15g rodzynek
- 1 szklanka mleka owsianego lub zwykłego
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 orzechów włoskich
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
- szczypta cynamonu
- garść borówek
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
- W dużej misce wymieszaj mleko, jajko, miód, cynamon, pokruszone orzechy, rodzynki, rodzynki, płatki owsiane, borówki i proszek do pieczenia.
- Jabłko przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Pokrój jabłko w plastry.
- Masę owsianą przelej do metalowej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Rozłóż na niej pokrojone jabłka.
- Piecz przez 30 minut.