Przepisy:

Pieczona owsianka z owocami i orzechami

Czas przygotowania: 15 min

Ilość porcji: 2 osoby

 

Składniki:

  • 120g    płatków owsianych
  • 1    jabłko
  • 15g    rodzynek
  • 1 szklanka    mleka owsianego lub zwykłego
  • ½ łyżeczki    proszku do pieczenia
  • 6    orzechów włoskich
  • 1    jajko
  • 1    łyżka miodu
  • szczypta    cynamonu
  • garść    borówek

 

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
  • W dużej misce wymieszaj mleko, jajko, miód, cynamon, pokruszone orzechy, rodzynki, rodzynki, płatki owsiane, borówki i proszek do pieczenia.
  • Jabłko przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Pokrój jabłko w plastry.
  • Masę owsianą przelej do metalowej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Rozłóż na niej pokrojone jabłka.
  • Piecz przez 30 minut.