Przepisy:

Kanapka z pastą z czerwonej fasoli

Czas przygotowania: 10 min

Ilość porcji: 1 lub 2

 

Składniki:

  • 2 bułeczki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • ½ szklanki suszonych pomidorów
  • 1-2 ząbki czosnku
  • Garść natki pietruszki 
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

  • Suszone pomidory odsącz z zalewy. 
  • Fasolę odcedź na sicie – musi być dokładnie wysuszona. 
  • Pomidory i fasolę umieść w misce. 
  • Czosnek drobno posiekaj, podobnie natkę pietruszki i dodaj do fasoli. 
  • Całość dokładnie zmiksuj na gładką pastę. Dopraw solą i pieprzem. 
  • Bułkę przekrój na pół. Posmaruj masłem, a następnie pastą z fasoli. 
  • Podawaj z natką pietruszki.