Przepisy:

Płatki jaglane z mlekiem kokosowym i jagodami

Czas przygotowania: 20 min

Ilość porcji: 1 lub 2

 

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 6 łyżki płatków jaglanych
  • 1 szklanka mrożonych lub świeżych jagód
  • Cytryna

 

Sposób przygotowania:

  • Do małego rondelka wlej mleko oraz mleko kokosowe. 
  • Dodaj płatki i dokładnie wymieszaj. 
  • Całość podgrzewaj, aż płyn się zagotuje i gotuj na małej mocy od czasu do czasu mieszając przez ok 5 min. 
  • Po tym czasie dodaj owoce i gotuj na małej mocy kolejne 5 minut.  
  • Kiedy płatki będą już gotowe przełóż je do miseczek. 
  • Cytrynę pokrój w ćwiartki i ułóż na każdej porcji. Udekoruj dodatkowo owocami, odrobiną mleka kokosowego oraz świeżą miętą. 
  • Przed zjedzeniem skrop posiłek sokiem z cytryny! Zyskamy witaminę C, a nasza kaszka zmieni lekko swój kolor!