Przepisy:
Płatki jaglane z mlekiem kokosowym i jagodami
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 1 lub 2
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 6 łyżki płatków jaglanych
- 1 szklanka mrożonych lub świeżych jagód
- Cytryna
Sposób przygotowania:
- Do małego rondelka wlej mleko oraz mleko kokosowe.
- Dodaj płatki i dokładnie wymieszaj.
- Całość podgrzewaj, aż płyn się zagotuje i gotuj na małej mocy od czasu do czasu mieszając przez ok 5 min.
- Po tym czasie dodaj owoce i gotuj na małej mocy kolejne 5 minut.
- Kiedy płatki będą już gotowe przełóż je do miseczek.
- Cytrynę pokrój w ćwiartki i ułóż na każdej porcji. Udekoruj dodatkowo owocami, odrobiną mleka kokosowego oraz świeżą miętą.
- Przed zjedzeniem skrop posiłek sokiem z cytryny! Zyskamy witaminę C, a nasza kaszka zmieni lekko swój kolor!