Przepisy:
Wrapy z twarożkiem, rzodkiewką i wędzonym łososiem
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 3 lub 4 osoby
Składniki:
- 4 wrapy pełnoziarniste
- 150g łososia wędzonego na zimno
- pęczek rzodkiewek
- pół zielonego ogórka
- 1 opakowanie twarożku kanapkowego
- pęczek koperku
- garść roszponki
- garść kiełków
- 1 mała czerwona cebulka
- szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania:
- Rzodkiewkę i zielony ogórek pokrój w plasterki.
- Koperek posiekaj, a czerwoną cebulkę pokrój w półplastry.
- Na każdym placku rozsmaruj łyżkę twarożku.
- Dodaj plasterki rzodkiewek, ogórka oraz kilka plasterków wędzonego łososia.
- Całość posyp siekanym koperkiem, listkami roszponki, kiełkami oraz dopraw solą i pieprzem, zwiń jak buritto.
- Podawaj przekrojone na pół.