Przepisy:

Wrapy z twarożkiem, rzodkiewką i wędzonym łososiem

Czas przygotowania: 15 min

Ilość porcji: 3 lub 4 osoby

 

Składniki:

  • 4 wrapy pełnoziarniste
  • 150g łososia wędzonego na zimno
  • pęczek rzodkiewek
  • pół zielonego ogórka
  • 1 opakowanie twarożku kanapkowego
  • pęczek koperku
  • garść roszponki
  • garść kiełków
  • 1 mała czerwona cebulka
  • szczypta soli i pieprzu

 

Sposób przygotowania:

  • Rzodkiewkę i zielony ogórek pokrój w plasterki.
  • Koperek posiekaj, a czerwoną cebulkę pokrój w półplastry.
  • Na każdym placku rozsmaruj łyżkę twarożku.
  • Dodaj plasterki rzodkiewek, ogórka oraz kilka plasterków wędzonego łososia.
  • Całość posyp siekanym koperkiem, listkami roszponki, kiełkami oraz dopraw solą i pieprzem, zwiń jak buritto.
  • Podawaj przekrojone na pół.