Przepisy:

Sałatka ziemniaczana z groszkiem i koperkiem

Czas przygotowania: 20 min

Składniki

  • 500 g ugotowane i wystudzone ziemniaki (np. pozostałość po obiedzie)
  • 1 czerwona cebula (lub zwykła)
  • trochę kopru, szczypiorku, natki pietruszki (lub mix)
  • 3 łyżek Majonezu Dekoracyjnego WINIARY 
  • 1 łyżeczka musztardy pełnoziarnistej lub zwykłej
  • 1 szklanka zielonego groszku konserwowego 
  • 1 łyżka octu balsamicznego 
  • Ocet balsamiczny (opcjonalnie, może być też ocet jabłkowy lub winny)
  • trochę soli i pieprzu do smaku 

Przygotowanie

0 min

Krok 1

10 min

Majonez wymieszaj z musztardą, octem oraz solą i pieprzem. Ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Cebule posiekaj w piórka. Zioła posiekaj.

Krok 2

7 min

W dużej misce umieść cebulę, czosnek, ziemniaki, groszek, zioła oraz dressing. Całość dopraw solą i pieprzem i dokładnie, choć delikatnie, wymieszaj.

Krok 3

3 min

Podawaj ze świeżymi ziołami.

Wypróbuj także:

Burger z twistem z sałatką colesław po polsku

Burger z twistem z sałatką colesław po polsku

Czas przygotowania: 15 min

Zobacz przepis
obraz1

Placki ziemniaczane z papryką i czosnkiem

Czas przygotowania: 30 min

Zobacz przepis
obraz1

Zupa z wędliny i zielonego groszku

Czas przygotowania: 30 min

Zobacz przepis
Krem z kalafiora z pieczonym brokułem i grzanką serową

Krem z kalafiora z pieczonym brokułem i grzanką serową

Czas przygotowania: 35 min

Zobacz przepis