Przepisy:
Sałatka ziemniaczana z groszkiem i koperkiem
Czas przygotowania: 20 min
Składniki
- 500 g ugotowane i wystudzone ziemniaki (np. pozostałość po obiedzie)
- 1 czerwona cebula (lub zwykła)
- trochę kopru, szczypiorku, natki pietruszki (lub mix)
- 3 łyżek Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
- 1 łyżeczka musztardy pełnoziarnistej lub zwykłej
- 1 szklanka zielonego groszku konserwowego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- Ocet balsamiczny (opcjonalnie, może być też ocet jabłkowy lub winny)
- trochę soli i pieprzu do smaku
Przygotowanie
0 min
Krok 1
10 min
Majonez wymieszaj z musztardą, octem oraz solą i pieprzem. Ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Cebule posiekaj w piórka. Zioła posiekaj.
Krok 2
7 min
W dużej misce umieść cebulę, czosnek, ziemniaki, groszek, zioła oraz dressing. Całość dopraw solą i pieprzem i dokładnie, choć delikatnie, wymieszaj.
Krok 3
3 min
Podawaj ze świeżymi ziołami.