Przepisy:
Domowe musli z owocami na zupę śniadaniową
Czas przygotowania: 19 min
Składniki
- 2 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki otrębów pszennych lub owsianych
- 5 łyżek słonecznika łuskanego
- 2 łyżki sezamu
- 5 plastrów suszonych plasterków jabłka lub chipsów jabłkowych
- trochę rodzynek
- trochę suszonych owoców mango
- trochę świeżych owoców
Przygotowanie
0 min
Krok 1
8 min
Na suchej patelni lekko prażę płatki owsiane, uważając, żeby się nie spaliły.
Krok 2
5 min
Do plastikowej miski wsypuję podprażone płatki owsiane, otręby, nasiona. Dodaję połamane na mniejsze kawałki chipsy jabłkowe, rodzynki, kawałki suszonego mango, mieszam.
Krok 3
3 min
Przekładam do szczelnie zamykanego słoiczka. Zużywam w ciągu 1-2 tygodni.
Krok 4
3 min
Musli podaję z mlekiem lub jogurtem i sezonowymi świeżymi owocami.