Przepisy:

Domowe musli z owocami na zupę śniadaniową

Czas przygotowania: 19 min

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych 
  • 2 łyżki otrębów pszennych lub owsianych 
  • 5 łyżek słonecznika łuskanego 
  • 2 łyżki sezamu 
  • 5 plastrów suszonych plasterków jabłka lub chipsów jabłkowych 
  • trochę rodzynek 
  • trochę suszonych owoców mango 
  • trochę świeżych owoców 

Przygotowanie

0 min

Krok 1

8 min

Na suchej patelni lekko prażę płatki owsiane, uważając, żeby się nie spaliły.

Krok 2

5 min

Do plastikowej miski wsypuję podprażone płatki owsiane, otręby, nasiona. Dodaję połamane na mniejsze kawałki chipsy jabłkowe, rodzynki, kawałki suszonego mango, mieszam.

Krok 3

3 min

Przekładam do szczelnie zamykanego słoiczka. Zużywam w ciągu 1-2 tygodni.

Krok 4

3 min

Musli podaję z mlekiem lub jogurtem i sezonowymi świeżymi owocami.