Przepisy:
Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem
Czas przygotowania: 30 min
Składniki
- 1 łyżka Majonezu Delikatnego WINIARY
- 2 ogórki, opcjonalnie świeża cukinia
- 200 g twarogu półtłustego, ricotta lub wegański biały ser
- 1 pęczek rzodkiewki
- 2 łyżki szczypiorku, opcjonalnie inna ulubiona zielenina
- trochę natki pietruszki, świeżej bazylii lub mięty
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta czarnego pieprzu
Przygotowanie
0 min
Krok 1
10 min
Obierz ogórki, pokrój je na 2 cm kawałki i wydrąż część nasion, tak by uformować miejsce dla farszu.
Krok 2
10 min
Serek rozgnieć widelcem, dodaj do niego rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach. Możesz zostawić dwie rzodkiewki do dekoracji.
Krok 3
5 min
Do serka z rzodkiewką dodaj Majonez Delikatny WINIARY i drobno posiekany szczypior. Dopraw całość solą i pieprzem.
Krok 4
3 min
Napełnij ogórki masą serową.
Krok 5
2 min
Przed podaniem udekoruj każdy kawałek plasterkami rzodkiewki i natką.
Nowalijkowa fantazja: zielone ogórki, nadziewane wiosennym farszem z twarożku, rzodkiewek i szczypiorku, z dodatkiem Majonezu Delikatnego WINIARY.