Przepisy:

Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Czas przygotowania: 20 min

Składniki

  • 50 g Majonezu Dekoracyjnego WINIARY 
  • 0.5 łyżeczka soku z cytryny 
  • 2 łyżki koperku, szczypiorku lub innej zieleniny 
  • 1 łyżka ketchupu 
  • 3 krople sosu Tabasco, szczypta pieprzu cayenne lub połowa papryczki chilli
  • 1 puszka tuńczyku 
  • 1 ogórek kiszony

Przygotowanie

20 min

Krok 1

5 min

Tuńczyka odsącz z zalewy, a następnie rozgnieć widelcem.

Krok 2

5 min

Ogórek pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

5 min

Majonez wymieszaj z tuńczykiem, ogórkiem i koperkiem.

Krok 4

5 min

Wypróbuj także:

Tortilla z sałatą lodową i tuńczykiem

Tortilla z sałatą lodową i tuńczykiem

Czas przygotowania: 15 min

Zobacz przepis
Miseczki z tortilli z sałatka z tuńczykiem

Miseczki z tortilli z sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania: 30-40 min

Zobacz przepis
Kanapka z pastą jajeczną z serem cheddar

Kanapka z pastą jajeczną z serem cheddar

Czas przygotowania: 30 min

Zobacz przepis
Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania: 15 min

Zobacz przepis