Przepisy:
Sałatka ogórkowa z rzodkiewką
Czas przygotowania: 14 min
Składniki
3 łyżki Majonez Sałatkowy Winiary
2 ogórki zielone (opcjonalnie cukinia)
1 główka sałaty masłowa lub inna ulubiona
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szczypiorku, opcjonalnie inna ulubiona zielenina
trochę soli
trochę cukru
Przygotowanie
0 min
Krok 1
5 min
Cukinię i marchewkę pokrój w półplasterki.
Krok 2
5 min
Cebulę posiekaj, zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle, dodaj cukinię i marchewkę.
Krok 3
5 min
Duś całość przez około 5 minut.
Krok 4
3 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i sokiem z cytryny, połącz ze śmietanką.
Krok 5
10 min
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody i połącz z sosem.
Krok 6
5 min
Dodaj rukolę, posiekane suszone pomidory oraz pokruszony ser. Wymieszaj.
Krok 7
5 min
Posyp posiekaną natką pietruszki.
Krok 8
1 min
Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Ten makaron to świetna propozycja, jeśli podczas sezonu masz za dużo cukinii i poszukujesz dań, w których można ją wykorzystać. To wegetariański obiad, który zasmakuje wszystkim: makaron penne z warzywnym sosem z duszonych cukinii, marchwi i cebuli, doprawionym śmietanką, cytryną oraz przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY! Idealny jako przepyszny przerywnik między ulubionymi daniami mięsnymi, jak i ciekawa propozycja bezmięsna dla wegetarian. Wyborna kompozycja warzyw (cukinii, suszonych pomidorów, rukoli), penne, fety lub mozzarelli i przypraw. Danie – posypane natką pietruszki – podawaj na ciepło.