Przepisy:

Włoska pasta kanapkowa

Czas przygotowania: 15 min

Składniki

  • 2 puszki konserwowej białej fasolki (lub suszonej, wcześniej ugotowanej)
  • 1 szklanka seru parmezan
  • 1 słoik suszonych pomidorów
  • 1 pęczek bazylii świeżej
  • 20 g orzechów laskowych lub innych ulubionych
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g sosu Remulada
  • trochę soli
  • trochę pieprzu czarnego 

Przygotowanie

5 min

Krok 1

5 min

Czosnek posiekaj, a pomidory pokrój na duże kawałki. Wszystko umieść w blenderze.

Krok 2

5 min

Dodaj Remuladę, prażone orzechy, parmezan i odsączoną fasolę.

Krok 3

5 min

Całość dopraw solą i pieprzem. Dokładnie zmiksuj.

Wypróbuj także:

obraz1

Pasta czekoladowa

Czas przygotowania: 10 min

Zobacz przepis
obraz1

Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Czas przygotowania: 20 min

Zobacz przepis
Krem z kalafiora z pieczonym brokułem i grzanką serową

Krem z kalafiora z pieczonym brokułem i grzanką serową

Czas przygotowania: 35 min

Zobacz przepis
Bruschetta z Kremowym Szpinakiem i Migdałami

Bruschetta z Kremowym Szpinakiem i Migdałami

Czas przygotowania: 15 min

Zobacz przepis