Przepisy:
Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki
Czas przygotowania: 28 min
Składniki
- trochę majonezu dekoracyjnego WINIARY
- 8 plastrów chleba żytniego lub innego, który masz
- 3 jajka
- 8 listków sałaty
- 1 ogórek lub cukinia
- 15 g młodych liści rzodkiewki, rukoli lub kiełki
- 1 łyżka pestek słonecznika prażone
- trochę soli
Przygotowanie
0 min
Krok 1
3 min
Kromki chleba posmaruj Majonezem.
Krok 2
2 min
Ułóż na kromkach liście sałaty.
Krok 3
10 min
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
Krok 4
3 min
Jajko pokrój w plasterki, posmaruj od spodu Majonezem i połóż na sałacie.
Krok 5
1 min
Muśnij jajko Majonezem, nałóż plasterki obranego ogórka.
Krok 6
4 min
Dokładnie umyj i posiekaj liście rzodkiewki.
Krok 7
3 min
Upraż na patelni nasiona słonecznika.
Krok 8
2 min
Wymieszaj posiekane liście rzodkiewki i nasiona słonecznika i posyp nimi kanapkę.