Przepisy:
Kotlety z cukinii
Czas przygotowania: 22 min
Składniki
800 g cukinii
1 cebula
1 łyżka natki pietruszki
2 jajka
3 łyżki bułki tartej
trochę soli
trochę pieprzu
trochę ketchupu łagodnego WINIARY
4 łyżek otrębów owsianych
100 g oleju
Przygotowanie
0 min
Krok 1
10 min
Cukinie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż na sito, oprósz solą, delikatnie odsącz.
Krok 2
5 min
Cebulę posiekaj. Połącz wszystkie składniki z jajkami i otrębami, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
6 min
Formuj małe kotleciki w bułce tartej. Smaż na oleju na rumiano z obu stron.
Krok 4
1 min
Podawaj z Sosem włoskim.
Delikatna cukinia wspaniale łączy się z wyrazistym smakiem i aromatem pomidorów. Dlatego smakowite kotlety z cukinii z dodatkiem siekanej natki, otrębów i cebuli doskonale skomponują się z Ketchupem Ostrym Chilli WINIARY. Kotlety z cukinii to idealny pomysł na bezmięsny obiad!