Przepisy:
Sałatka kalafiorowa z papryką i selerem
Czas przygotowania: 25 min
Składniki
- 5 łyżek Majonezu Delikatnego WINIARY
- 1 kalafior
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 papryka żółta (możesz zastąpić czerwoną lub pomarańczową)
- 1 pęczek kopru (możesz też wykorzystać natkę pietruszki)
- 0.5 pęczku szczypiorku
- trochę pieprzu czarnego
- trochę soli
Przygotowanie
0 min
Krok 1
10 min
Kalafiora podziel na różyczki, wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj 2-3 minuty, odsącz przelej zimną wodą. Ostudź.
Krok 2
5 min
Seler dokładnie obierz i pokrój na kawałki 1 cm, posól do smaku.
Krok 3
5 min
Paprykę oczyść, umyj i pokrój w kosteczkę.
Krok 4
5 min
Połącz składniki sałatki z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatka kalafiorowa jest idealna na lato - lekka, smaczna i łatwa w przygotowaniu! Najlepiej smakuje po dodaniu Majonezu Delikatnego WINIARY! Twoja rodzina z pewnością ją pokocha i będzie prosiła o dokładkę ;) Do dekoracji możesz użyć świeżej natki pietruszki.